Kedves iskolát választó Szülők!

Engedjék meg, hogy „elballagó szülőként” jó szívvel ajánljam a Bánki Sulit minden iskolaválasztás előtt álló szülőnek, gyermeknek, azaz Önöknek. Az iskolaválasztás fontos, hiszen legféltettebb kincsüket bízzák majd rá másra, még ismeretlen helyen ismeretlen személyekre.

Két gyermekem járt az iskolába, mindketten abban a gimnáziumban tanulnak tovább, melyet első helyen jelöltek meg, csakúgy, mint valamennyi volt bánkis osztálytársuk. Ez azért sokat előre vetít abból, mire is számíthatnak a 8. év végén! Mindannyian jól megállják a helyüket, mert a felkészítés, a közös munka, tartós, megalapozott tudást adott számukra mely reális önértékeléssel párosult.

Az alsós évekre meleg szeretettel gondolunk vissza, ahol a tanító nénik kedvesek, gondoskodók és segítők voltak. A gyerekek olyan értékeket kaptak, melyek szilárd alapot adnak felnőtté válásukhoz is. A felzárkóztatást vagy sajátos segítséget igénylők éppen úgy számíthattak a pedagógusok fejlesztésére, mint a tehetséges gyerekek. Nagyon sok érdekes és értékes szakkör, külön foglalkozás volt helyben, az iskolában, legyen szó zenéről, néptáncról, vagy akár színjátszásról. Az uszoda, a jól felszerelt tornaterem és udvar sok sport számára adott helyet, a diákolimpiákon kiváló eredmények születtek, rangos helyen szerepelt minden évben az iskola. A szülők dolgát nagyon megkönnyítette az, hogy nem kell a város több pontjára hordani a gyerekeket. A korcsolya pálya, színház közelsége kincset ért a külön programok szervezésekor. A menza alsóban nagyon hasznos volt, biztonságot adott a szülőnek a gyerekek ellátásában. Az iskolai műsorok színvonalasak, a rendezvények családcentrikusak, jó hangulatúak voltak, minden évben volt valami új, valami érdekes, megható. A tantárgyi versenyekre felkészítést, sok sikerélményt kaptak a gyerekek. Nagyon jó osztályközösség kovácsolódott, sok közös iskolán kívüli program volt, amiben szülőknek, diákoknak, pedagógusoknak egyaránt benne volt a munkája, szíve-lelke. A balatoni, a néptáncos, a torna és bringa táborok feledhetetlenek! Nagyon szerettünk bánkis diáknak és szülőnek lenni!

Kiemelendő a szülők és pedagógusok közötti együttműködés, ami azért rendkívül fontos, mert végső soron mindannyian a gyerekeinkért akarunk tenni, és ez csak együtt lehetséges. Ez a bizalmi háló kiválóan működött a Bánki Suliban!